Viatge de Darwin amb el HMS Beagle al voltant del món

dijous, 14 de maig del 2009

L'any 1839, 20 anys abans de publicar el seu famòs llibre 'L'origen de les espècies', on exposava la seva teoria de l'evolució, Charles Darwin va publicar el llibre 'Diari del viatge d'un naturalista al voltant del món', on explicava el seu viatge de 5 anys amb HMS Beagle. Aquest llibre ja el va fer famós com a autor popular. Aquí teniu la versió online d'aquest llibre:
Charles Darwin - Viaje De Un Naturalista Alrededor Del Mundo Charles Darwin - Viaje De Un Naturalista Alrededor Del Mundo Dario Sanchez


Per als més joves, hi ha un llibre més que recomanable, que també ens conta el viatge d'en Darwin, contat en primera persona, com si en Darwin ho contàs als seus fills. El llibre, escrit per Vicente Muñoz Puelles i editat per Anaya, es diu 'El viaje de la evolución' (El joven Darwin) i estat pensat per als alumnes de secundària; però jo pens que els adults també podem disfrutar de la seva lectura (al manco, a mi m'ha agradat):



Finalment, mira el recorregut que va fer Darwin amb el Beagle, amb aquesta animació Flash de elmundo.es, basada en el llibre de Darwin 'Viatge d'un naturalista al voltant del món', on també podreu llegir algunes frases, del que va pensar i escriure Darwin dels diferents llocs que va visitar:

3 comentaris:

gercarreras ha dit...

Enhorabona! El blog és preciós. Els meus alumnes estan fent una webquest sobre Darwin i els recomanaré que passin per aquí.

Ana J.Andrés ha dit...

Estoy maravillada. El blog tiene mucho estilo y es interesante para todos.¡Un libro entero en una entrada! Y, ¡qué libro! No conocía esta posibilidad; la estudiaré para mi blog. Volveré a consultarlo.

Anònim ha dit...

Aquesta pàgina m'ha meravellat. L'he trobat esplendida, amb una quantitat d'imformació exuberant.

Los meus alumnes estan sorpresos i exaltats, s'estan interessant seriosament amb tot el que Darwin va significar per a nosaltres.

enhorabona, felicitats i continueu essent així d'instructius i educativament respectables.

una abraçada.