ANY DARWIN

dimarts, 12 de maig del 2009

L'any 2009 ha estat declarat Any Darwin en commemoració del 200 aniversari del naixement del naturalista anglès Charles Darwin i del 150 aniversari de la publicació de la seva obra cabdal: el seu llibre L’origen de les espècies.
Charles Robert Darwin, nascut a Anglaterra el 12 de febrer de 1809, va publicar el seu llibre L'origen de les espècies (“On the Origin of Species by Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life”) el 24 de novembre de l'any 1859. En ell, Darwin argumentà extensament, i amb nombrosos exemples, la seva teoria sobre com els organismes evolucionen gradualment per mitjà de la selecció natural, presentant evidències de la seva teoria acumulades durant el seu viatge de 5 anys al voltant del món, amb el HMS Beagle. El llibre pot ser llegit per no especialistes; per això, els 1.250 exemplars impressos s'esgotaren el primer dia.


- Per començar, veurem una breu biografia d'en Charles Darwin:



- Si voleu més informació (biografia, viatge en el Beagle, teoria de l'evolució, curiositats, enfrontament ciència-religió, ...), podeu consultar l' especial del diari El mundo:
http://www.elmundo.es/especiales/2009/02/ciencia/darwin/seccion1/index.html

-També podeu trobar més informació, i activitats organitzades a les Illes, a la web que ha creat la UIB, en col·laboració amb el Govern Balear i l'Obra Social de Sa Nostra amb motiu de l'any Darwin:
http://www.uib.es/facultat/ciencies/fdir/AnyDarwin/index.htm